Home » Hoe kweek ik wiet » Waar koopt u goede wietzaden

Waar koopt u nou goede wiet zaden  ?


Een goede manier om kwalitatieve wiet zaden te verkrijgen, is het kiezen van een goede zadenbank. Deze bedrijven zijn trots op hun kennis en dit willen ze dan ook vaak laten blijken !

. Ze verzekeren dat hun klanten exact ontvangen wat er wordt gezegt. Ze hebben reputaties goed te houden, dus het leveren van slechte wiet zaden schaadt hun imago ! 

daarom raden we het af om bij hobbyisten wiet zaden aan te schaffen dit vooral omdat ze vaak geen fantastische genetica produceren. Maar als je bekend met ze bent, dan weet u het vast het beter !

Ben je niet helemaal tevreden van de kwaliteit, van je zaden nadat je ze goed hebt bekeken en gecontroleerd op stevigheid?

Deze test is helemaal niet moeilijk en heeft maar twee uitkomsten.

Vul een glas of glazen pot met water (bij voorkeur gedistilleerd water of bronwater ) leg je wiet zaadje op het wateroppervlak.

Deze simpele en kosteneffectieve methode is een geweldige manier om goede genetica te scheiden van slechte.

De zaadjes zullen zinken of blijven drijven, Het roeren van een lepel kan het stimuleren om het proces beter op gang te zetten. Bij zaden die op het oppervlak blijven drijven is de kans enorm groot dat ze van slechte kwaliteit zijn.

De zaadjes moet je dan ook weggooien. Zaden die naar de bodem zakken, zijn waarschijnlijk gezond en goed van kwaliteit Die moet je laten ontkiemen.

de uitkomst van het wiet zaad is niet altijd meteen duidelijk. Je moet ongeveer 1-2 uur wachten voordat je het resultaat kunt zien.

Sommige enorme goede wiet zaden hebben voldoende tijd nodig om genoeg water te absorberen om hen te laten zinken. Het roeren van een lepel kan het stimuleren om het proces beter op gang te zetten. wacht dan eventjes langer Als je terugkomt zijn de zaadjes die nog steeds op het oppervlak drijven waarschijnlijk niet levensvatbaar. Je hoeft daar verder geen tijd en moeite aan te besteden.

Het is belangrijk dat je deze test alleen uitvoert als je van plan bent om de zaadjes meteen daarna in de grond te stoppen. De levensvatbare zaadjes die naar de bodem van het glas zijn gezonken, hebben water opgenomen. Dat is in het membraan van het zaad gekomen. Daar is vervolgens het signaal afgegeven dat het tijd is om tot leven te komen. Het heeft de ontkieming geactiveerd.