Home » BLOG » Pepsi gaat zich waarschijndelijk richten op cannabis dranken

Pepsi gaat zich waarschijndelijk richten op cannabis dranken

Gepubliceerd op 15 september 2019 om 19:13

 

 
 De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo gaat zich mogelijk richten op de markt voor cannabisdranken. Dat zegt CFO Hugh Johnston dinsdag tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC.

"We gaan er kritisch naar kijken, maar ik ben nog niet bereid om onze plannen te delen", zegt Johnston.

De productie en verwerking van cannabis kan op steeds meer interesse rekenen van het bedrijfsleven door de legalisering van het gebruik van wiet in sommige landen.

 

In september kwam de Canadese nieuwszender BNN Bloomberg met het nieuws dat PepsiCo-concurrent Coca-Cola in gesprek zou zijn met cannabisproducent Aurora Cannabis om dranken op de markt te brengen die met cannabis geïnfuseerd zijn.

Het bedrijf achter het biermerk Corona investeerde ook in cannabis: dat stak ruim 3,4 miljard euro in cannabisproducent Canopy Growth. De Amerikaanse brouwer Lagunitas, eigendom van Heineken, bracht in de VS het non-alcoholische cannabisdrankje Hi-Fi Hops op de markt.

Eind september werd ook bekend dat het Deense wietbedrijf StenoCare een beursgang maakt. Hiermee werd het bedrijf het eerste Europese bedrijf op de beurs dat wiet verkoopt.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.